Follow Dashboard
Tokens?

TITLE; Kenangan tahu pertama kat KPTM Alor Setar!!!!
Friday, October 28, 2011 | 11:15:00 AM | 0 comments
Aku xthu nk mule dri mne...seriuzly aku akan rindu mse2 sem 1 nie...its so fun!!!
ingat blik kenangan mule2 msuk KPTM


8 AM - bgun pagi,mandi2 siap2 nk g daftar
8.30 AM - breakfast at kopitiam
9 AM - sampai at tempat pendaftaran


Time Pendaftaran
Serius aku terkejut n terpaku jap sbb ramai gler student yg nk daftar...mule2 ambek file oren tu n line up,pastu ken pergi ke 1 kaunter ke 1 kaunter tok daftar...n luckly aku dpt blik B124 sbb kwn2 at blik nie sumenye happening.mule2 sampai at dorm tu seriz aku xthu nk wat pew sbb first time an dok asrama before this aku xpnah jauh dri family...anak ayah katekan.what i want i will get it from my dad tpi bile dah dok asrama xde lah sume tu....kwn yg pertame aku knal adelah HASMIDA (eyda),FARA HANI (fara) N FADHILAH (dyla).mse time orentasi kiteorg asyik berempat jew...
ha time orentasi plak..seriuz its so fun nk lgi aku,eyda n fara kne kan dylah mse akak2 fasi nk cri penghuluwati sementare tok dorm at suka menanti,mse tu dylah malu gler...tpi time tu lag pling best...
tpi yg xbest mse second last day orentasi aku xsehat...demam,gastrik aku dtg time tu mmg aku rse rugi xjoin sbb dorang wat aktiviti yg pling best...tpi nasib baik ade akak2 fasi n kwn2 yg tolong jge aku mse aku sakit...thanks korang....mse hari last orentasi aku dh semakin sehat so aku join orentasi balik...seronok nyanyi lah,wat chicken dance lah mcm2 lagi...
first day of class as student of SKM level 2 firstday class aku gementar yewlah kite xknal antare 1 same lain lgi kan..mse naek2 jew kat kelas bdak lelaki dh full seriuz aku malu....
bile dlm kelas miss suruh perempuan dok dpan sbb perempuan skit jew so lelaki kne dok blakang,ade lah 3 org mamat nie dok blakang aku,asyik dok tendang2 kerusi aku,sakit hati aku....so tibe lah tok perkenalkan diri samapai je turn aku,aku ckp name n asal mne ble aku sbut je aku asal KL dax lelaki 3 org at blakang tu goncang kerusi aku tnye KL at ner...aku heran knp dorang nk thu...rupe2nye dorang pon asal KL jugak....second day of class...miss kate hari tu ade temuduga tok pinjaman SKM,so pengarah@penolong pengarah akan menemuduga kiteorg so miss kate hafal name pensyarah sume n pandai2 lah jawab ape yg die tnye...bile smpai giliran aku aku jd blank jap(hehehehhe sbb nervous)....msuk je bilik temuduga tu dorang suruh duduk n trus ttnye result SPM n brape kredit so aku pon jawab la 5 tibe2 pengarah@penolong pengarah tu heran knp 5 kredit msuk SKM sepatutnye ley wat diploma...nie sume adelah kecuaian mse pemilihan tpi xpelah...sume mnusia wat salah...dorang trus cancel name aku n dorang suruh tkar msuk diploma keesokkanye...so aku plih DIPLOMA IN IFOMATION TECHNOLOGY (DIT).....
*kite skip lah ye sbb panjang klau nk cter sumenye psal fisrst2 jd student in kolej


bile dh start blajar,dh ade ramai kwn aku jd kuat tok berdikari at cini,kwn2 sumenye otak gile2 ske kwn ngn dorang...aku akan rindu Bashirah Basri sbb die ske kcau aku,bg nasihat at aku,tempat aku share msalah n mcm2 lagi....


*next post aku smbung cter k...so night2 korang!!!


LOVE:TYRA <3





Old things | New things